Välkommen på seminarium

IT Perspective - Seminarium SkolaKom och ta klivet in i den interaktiva världen tillsammans med våra nyfikna och erfarna pedagoger!

Vi vill ge dig en inblick i, och upplevelse av, hur det skulle kunna vara att befinna sig på en plats där ett interaktivt arbetssätt är utgångspunkten i det didaktiska tänket. Vi vill helt enkelt synliggöra vilka pedagogiska möjligheter program och utrustning ger upphov till.

Förutom lite gott att äta, hoppas vi kunna bjuda på ett inspirerande miniseminarium med möjlighet att träffa kollegor från andra skolor att utbyta erfarenheter med.

När har du tid att komma?

Under februari bjuder vi in till våra lokaler på Sjöflygvägen 35C i Täby vid följande fyra tillfällen:

Fredagen 17/2 09.00 – 10.00 eller 14.00 – 15.00

Tisdagen 21/2 09.00 – 10.00

Onsdagen 22/2 09.00 – 10.00

Hur ser det ut på din skola?

Skolan står inför utmaningen att följa läroplanens krav på att digitalisera undervisningen för att förbereda eleverna inför kommande arbetsliv.
Den ”digitala världen” på våra skolor ser väldigt olika ut. En del skolor har kommit långt i sitt pedagogiska tänkande mot interaktiva arbetsätt. Andra har kanske investerat stora summor i AV-utrusning, men har begränsad kunskap i hur denna praktiskt ska användas för att ta klivet från filmvisningsprojektor till en naturlig del av den dagliga undervisningen? Några skolor har precis börjat bearbeta tanken på steget mot ”framtidens klassrum”.

Det ska vara enkelt och roligt att arbeta med IT-verktygen! Det ska förenkla kommunikationen mellan pedagog och elev. Detta kommer bidra till högre måluppfyllelse hos eleverna och kvalitetssäkring av utbildningarna.

Kom och prova på våra interaktiva verktyg!

IT Perspective - Seminarium Interaktiva VerktygITP Academy hjälper pedagoger att ta klivet in i den interaktiva världen, samt stöttar och inspirerar skolor i sitt arbete med att utveckla ett interaktivt arbetssätt. Vi erbjuder pedagogerna såväl teknisk- som pedagogisk utbildning som skräddarsys utifrån skolans och pedagogens behov. På seminariet berättar vi mer om vår utbildningsportfölj med bl.a. certifierad utbildning.

ITP Whiteboard är vår egen programvara, utvecklad tillsammans med erfarna lärare med ett specialpedagogiskt förhållningssätt som grundidé. ITP Whiteboard gör att undervisningen kan visualiseras och simuleras på ett enkelt sätt och ger möjlighet för pedagogen att göra lektionsmaterial tillgänglig för sina elever för tex. repetition. På seminariet kommer vi visa programmets funktioner och möjligheter.

IT Perspective - Seminarium ElevdatorElevdatorer och En-till-En undervisning underlättar kommunikationen i klassrummet. Vi kommer ge dig möjlighet att få prova på ClassMatePC som är en Laptop och Tablet i ett!

Aldrig mer ryggen mot klassen! Vår interaktiva skrivtavla, ePLUS ger pedagogen möjlighet att ha full överblick över gruppen. Självklart finns en på plats under seminariet så du själv får se fördelarna med denna typ av kommunikationsverktyg.

Interaktiva projektorn, som Epsons ultrakortskjutande projektor, låter vilken vägg som helst bli en interaktiv skrivtavla! Tillsammans med vår programvara ITP Whiteboard väcks elevens nyfikenhet och motivation till inlärning.

IT Perspective - Seminarium Interaktiv SkrivtavlaVilka är då vi?

Vi på IT Perspective, med läroplanen som grund, erbjuder Sveriges skolor marknadens bästa helhetslösningar där pedagogik och teknik möts i harmoni.

Vårt huvudkontor är lokaliserat i Täby, nordost om Stockholm. Vi samarbetar idag med skolor över hela Sverige och har gjort så sen starten 2005. Här sitter bland andra våra pedagoger som jobbar med utbildning, vår produktutveckling & tekniska support samt kundgrupp. Du når oss alltid på 08-545 060 50 eller via info@itperspective.se.

Hoppas du har möjlighet att komma, varmt välkommen hälsar vi på IT Perspective!