Nya funktioner i ITPWB 2015

Nya funktioner i ITPWB!

ITPWB surfplatta i klassrumVi firar jubileumsåret med att släppa nya efterlängtade funktioner i ITP WhiteBoard och ITPWB tar steget in i din surfplatta!

Integrerad spelare för dokumentkameror. Med denna nya funktion behöver du inte längre installera separata programvaror för skolans olika dokumentkameror och det du visar via kameran sparas enkelt i lektionsfilen. Detta medför även att du inte behöver spara media i olika källfiler (film här, kamerabilder där, text hit och anteckningar dit). Vi tar begreppet ”allt sparas i en fil”- till rätt innebörd.

Talsyntes är en annan ny och mångfacetterad funktion. Med integrerad talsyntes blir den auditiva inlärningen en naturlig del av lektionen som gynnar alla elever. Många förberedelseklasser använder idag talsyntes för att hjälpa inlärningen. I ITPWB är denna funktion integrerad och du behöver inte längre installera en separat programvara.

Discoläge – visste du att ordet Disco betyder ”att lära sig” på latin? Nu släpper ITPWB ett presentationsläge som vi rätt och slätt kallar för ”Discoläget”. Här utför eleverna dina interaktiva övningar, tester och lekar – och vad kan vara roligare än att ordna Disco 😉

Matchning” är det otroligt enkelt att skapa matchningsövningar. Här får eleverna själva prova sig fram, om och om igen för att befästa kunskapen. Du bestämmer själv sammanhanget.

Autokloning” är en annan ny funktion där du nu superenkelt skapa kopior, dvs.klonar, ett mynt, ett ritat streck, en textmassa, en bild du tagit från webben – du bestämmer fritt vad du vill klona för att kunna förklara och förtydliga ett begrepp i din undervisning.

Låsa objekt är en av funktionerna i Discoläget. När skulle du ha användning av att låsa ett objekt under en digital lektionsgenomgång?

10-års jubileum 2015

Nu tar ITPWB steget in i din surfplatta, följ oss på FB och lär dig mer om våra nya spännande funktioner! Skolan behöver kanske inte längre göra en kostsam investering i interaktiv teknik för att samarbeta interaktivt på klassrumstavlan….

 

 

 

 

Lämna en kommentar